FAQ

Veel gestelde vragen

Algemeen

Het is mogelijk om rechtstreeks bij Hello Box te kopen. U kunt de bestelling plaatsen in onze webshop of neem contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat.

U kan aan de hand van de handleiding zelf uw box installeren of een beroep doen op onze montage service.

Zie accessoires in de webshop of vraag een offerte aan.

Ja, we hebben een eigen showroom met een aantal van de producten uit onze webshop. (zie vermelding bij de producten welke zichtbaar zijn in de showroom)

Aflevering online bestellingen

Er zijn 2 methoden om ervoor te zorgen dat uw pakketten succesvol in uw pakketbrievenbus geleverd worden:

 

Meegeven bij uw online bestelling

We raden u aan om voor uw voornaam “In PAKKETBUS aub” te vermelden bij een online bestelling, zodat de koerierdienst weet dat hij in uw pakket(brieven)bus moet leveren en u hiervoor toestemming geeft.

Heeft uw pakketbrievenbus een cijferslot? Vergeet niet uw code mee te geven bij uw online bestellingen zodat de koerierdienst steeds toegang heeft tot uw pakket(brieven)bus. Afhankelijk van de webshop kan u de code meegeven in het vak Bedrijfsnaam, Bus, Voornaam, Achternaam, …

Vermijd deze in het adresvak te vermelden, aangezien deze in dat geval niet altijd op het pakje terechtkomt.

Indien u problemen ondervindt met de aflevering van pakjes kan u de meegeleverde sticker op de pakketbrievenbus aanbrengen om aan te geven dat uw brievenbus ook pakjes in ontvangst kan nemen. 

 

Invulformulier bij de verschillende koerierdiensten

Merkt u dat de koerierdiensten uw pakjes niet afleveren in uw pakketbrievenbus? Op de websites van de verschillende koerierdiensten kan u uw leveringsvoorkeuren doorgeven. Kies hier voor ’op een veilige plaats leveren’ met de vermelding dat u een pakketbrievenbus heeft.

DPD: Geef DPD ‘Neerzettoestemming’ zodat u op elk moment pakketten kunt ontvangen, zelfs als u niet thuis bent. Hiermee kan u vertellen dat het pakket in uw pakketbrievenbus mag achtergelaten worden.

DHL: Met ‘Afgesproken Plek’ kan u de DHL bezorger toestemming geven om uw pakket achter te laten op een plek rondom uw huis. U kan deze optie online selecteren nadat DPD uw zending gesorteerd heeft. U moet dit wel per pakket opnieuw doorgeven dat uw pakketbrievenbus uw ‘Afgesproken plek’ is.

Post NL: Het onbeheerd achterlaten van uw pakket op een ‘safe place’ is op dit moment nog niet mogelijk bij Post NL. 

Product

1. Betonsokkel gieten 
Let erop dat de betonsokkel zowel in de lengte als in de breedte 2 cm groter is dan de pakketbrievenbus om de stabiliteit te garanderen. Bekijk de handleiding voor een specifiek model op onze website. U kan deze terugvinden op de productpagina van het gewenste model.

 

2. Vastschroeven 
Schroef bij gebruik van een boormachine niet te hard aan zodat de grondplaat niet losbreekt van de pakketbrievenbus. 

Het grondplan voor de montage op ware grootte vindt u in de handleiding.

Maatwerk is mogelijk. Neem contact op voor meer informatie.

U kunt uw pakket box het beste poetsen met lauw water en een schone doek. Voor een donkere brievenbus raden we een donkere doek aan. Voor een lichte brievenbus een lichte doek.

Gebruik absoluut geen zeep, schuurmiddel of enig ander product dat een bijtend middel bevat. 

 

Wilt u geen risico lopen en het beste onderhoud voor uw pakketbox?

Vind HIER onze onderhoudsbox voor het beste onderhoud van uw brievenbus.

Met goed onderhoud verlengd u de kleurvastheid aanzienlijk op langer termijn!


1. Druk op het logo
2. Toets de oude gebruikerscode in
3. Toets 02 in
4. Toets de nieuwe gebruikerscode in
5. Herhaal de nieuwe gebruikerscode

 

OF

1. Druk op het logo
2. Toets de master code in
3. Toets 02 in
4. Toets de nieuwe gebruikerscode in

 

Download HIER de handleiding DCL.

1. Open de brievenbus met de code.
2. Schroef op de achterzijde de schroef van de sluitstang los en neem het slotstuk af.
3. Schroef de resterende 2 schroeven van de slotmodule los. Let op dat het voorste deel van het slot niet uit de brievenbus valt.
4. Schroef het beschermingsplaatje binnenin los. U kan nu de batterijen vervangen (2 x type LR6). Nadat deze vervangen zijn schroeft u de beschermingsplaat terug op zijn plaats. Daarna kan u het slot opnieuw monteren op de brievenbus.

 

Download de handleiding met instructieafbeeldingen hieronder. 

Download de handleiding hieronder voor alle uitleg rond de werking & installatie van een Hello Box met elektrisch slot.

Handleiding

Gebruik lauw water om het sleutelslot en/of valklep te ontdooien. Wrijf de pakketbrievenbus onmiddellijk droog met een doek om te voorkomen dat het water opnieuw gaat vastvriezen. 

De meeste sleutels kunnen bijbesteld worden. Hiervoor hebben we het type pakketbrievenbus nodig + de code die op uw slot vermeld staat.

 

Het is niet mogelijk om nieuwe sleutels te bestellen voor een pakketbrievenbus met DCL slot (digitaal cijferslot). Elke sleutel is hiervoor uniek. Bent u toch uw sleutels kwijt zal u een volledig nieuw slot moeten aankopen.

Vind de extra sleutels in onze shop bij de accessoires. 

Winkelwagen